top of page

Syyskokousmatka Ateenaan 21.-24.9.2023

Terveiset aurinkoisesta Ateenasta, jossa SAP ry:n syyskokousmatka sujui iloisissa tunnelmissa. Matkalla oli tällä kertaa mukana lähes kolmekymmentä asbesti- ja haitta-ainealan ammattilaista, joiden joukosta löytyi niin purkuliikkeiden, haitta-aineasiantuntijoiden, laboratorioiden kuin tavara- ja laitetoimittajien edustajia.


Heti matkan alussa syvennyimme pienryhmissä alan ajankohtaisiin kysymyksiin. Keskustelua käytiin muun muassa asbesti- ja haitta-ainealan tulevaisuuden kehityssuunnista, kvartsipölystä, uudesta asbestidirektiivistä sekä järjestömme toiminnasta ja toivotuista tavoitteista. Pöydissä riitti puhetta, kun eri toimialojen edustajat pääsivät vaihtamaan ajatuksiaan ja kokemuksiaan.


Matkan toisen päivän aloitimme syyskokouksella, jonka jälkeen vieraaksemme saapui paikallisen järjestön, Pedmeden, edustajia. He kertoivat meille rakennus- ja haitta-ainealan tilanteesta Kreikassa. Asbestin käyttö kiellettiin maassa vasta vuonna 2005, joten työsarkaa toimialalla riittää.


Päivä jatkui lounaalla, jossa maistelimme perinteisiä kreikkalaisia ruokalajeja. Iltapäivällä suurin osa ryhmästämme suuntasi paahtavaa aurinkoa uhmaten kohti Akropolis-kukkulaa, jossa maisemat olivat henkeäsalpaavat. Päivä huipentui upeaan yhteiseen illalliseen, jossa nautimme paikallisista herkuista ja toistemme seurasta.Kolmantena päivänä oli ansaittu vapaapäivä, jonka useimmat käyttivät kaupungilla kiertelyyn ja rantahiekalla lekotteluun. Neljäntenä päivänä olikin jo aika sanoa hyvästit Ateenalle ja suunnata kotimatkalle.

Lämmin kiitos kaikille matkalle osallistuneille. Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna – tervetuloa mukaan niin vanhat kuin uudetkin osallistujat!

コメント


bottom of page